Суспільство
6 вересня 2019
Прем'єр Гончарук заборгував 21 тис. гривень за комунальні послуги
Комунальні підприємства Чернігова кілька разів подавали в суд на прем'єра і його рідних.
news-image

Комунальні підприємства Чернігова кілька разів подавали в суд на нового прем'єр-міністра Олексія Гончарука і його родичів через борги за гарячу воду, газ та інші комунальні послуги. Про це повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на судові накази Деснянського райсуду Чернігова, передає «Є!»

За даними журналістів, найбільше Гончарук, його брат Олег, а також ще одна родичка, ім'я якої не називається, в 2012-му і 2014 роках заборгували за послуги з надання гарячої води. Тоді суд зобов'язав їх виплатити 8400 і 7800 гривень підприємству "Облтеплокомуненерго".

У 2011-му і 2015 роках було постановлено виплатити за послуги ЖЕКу 4 тис. гривень. Понад 1 тис.гривень зобов'язали виплатити в 2011-му і 2014 роках "Чернігівгазу".

Усього сума боргу за житлово-комунальні послуги становила понад 21 тис. гривень.

Журналісти звернулися по коментар до самого Гончарука. Він відповів, що вже 19 років не живе в Чернігові і пообіцяв зв'язатися з братом для прояснення ситуації щодо заборгованості.

Цю ситуацію не забарився прокоментувати лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Як може заплатити за комуналку пенсіонер, селянин чи робітник, коли навіть прем‘єр не платить? Володимир Зеленський обіцяв знизити тарифи - знижуй, а не жартуй! - написав політик у Фейсбуці.

Нагадаємо, Гончарук задекларував більш ніж 1 млн 850 тис. гривень доходів за 2018 рік і автомобіль Jaguar. При цьому власної нерухомості у прем'єр-міністра немає - він живе в орендованій квартирі.