Події
9 вересня 2019
Рябошапка розповів про майбутнє військової прокуратури
Співробітники пройдуть переатестацію і займатимуться військовими злочинами.
news-image

Існує необхідність у підрозділі прокуратури, який би займався злочинами проти порядку несення військової служби. Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю РБК-Україна, передає «Є!»

За його словами, Закон, який передбачає ліквідацію військової прокуратури, розглядатиметься парламентом наступного тижня:

Буде визначено порядок передачі проваджень, хто що має робити, хто за що відповідає і в які терміни. Це не означає, що всі люди у військовій прокуратурі – негідники, це абсолютно не так, але частина з них муситиме залишити свої посади, це буде відбуватися через процедуру переатестації".

Рябошапка додав, що ті, хто відповідатиме критеріям професіоналізму і доброчесності, і на його думку, там більшість таких людей, "залишаться працювати в прокуратурі, якщо захочуть – саме за направленням військових злочинів".

Ми бачимо необхідність у підрозділі, який би здійснював процесуальне керівництво у злочинах проти порядку несення військової служби", - сказав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи нинішня військова прокуратура ліквідується, щоб знову створити військову прокуратуру, Рябошапка сказав:

Ні. Це не означає, що ці люди будуть розслідувати військові злочини в Житомирі або Львові. Це має бути пов'язано із забезпеченням роботи в районі ООС".
Є ще цікава ідея створити департамент, який би координував процесуальне керівництво з розслідування військових злочинів, злочинів проти людяності тощо, який би збирав, документував, фіксував усі матеріали, пов'язані з подіями на сході і з окупацією Криму, комунікував з міжнародними органами кримінальної юстиції", - додав Рябошапка.
Читайте також: Рябошапка звільнив Матіоса