Суспільство
9 вересня 2019
У Варшаві побили ізраїльських студентів
Поліція розслідує злочин стосовно бійки на національному ґрунті.
news-image

У суботу вранці перед одним із нічних клубів у центрі Варшави побили ізраїльських студентів. За словами поліції, найбільш агресивний із нападників вигукував, що він є палестинцем. Інцидент розслідує варшавська поліція, яка вважає, що напад скоєно на національному ґрунті, передає   «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Інцидент у соціальній мережі описав брат одного із побитих ізраїльтян. За його словами, група друзів виходила у суботу вранці із варшавського клубу. Їх зачепила група осіб, котрі "розмовляли арабською". Останні запитали їх, чи вони походять з Ізраїлю. Коли студенти відповіли ствердно, нападники почали їх бити, водночас вигукуючи вульгарні слова проти їхньої держави.

За словами брата одного із потерпілих, агресори використовували кастет. В одного із потерпілих - зламаний ніс та травмована очниця. Незабаром він повернеться до Ізраїлю, передає "The Jerusalem Post". У розмові з цим виданням один з потерпілих сказав, що нападники є вихідцями з Катару, про що вони самі сказали під час інциденту перед клубом.

Побиття підтвердила варшавська поліція, яка розслідує це як напад на національному ґрунті.

Міністерство закордонних справ Польщі засудило "будь-який акт агресії, скоєний іноземцями або проти іноземців у Польщі".

Справу атаки на громадян Ізраїлю іноземцями розслідує поліція. Ми проти будь-яких форм насильства", - написало відомство на своїй сторінці у Twitter.
Читайте також: Українського туриста зарізали у Південно-Африканській Республіці