Політика
22 лютого 2015
"Ми готуємося до повномасштабної війни"- Пристайко
Заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко дав інтерв'ю канадському радіо CBC, в якому розповів про підготовку до війни з Росією і бажанні отримати від Канади летальну зброю.
news-image

Про це пише "Новий час".

"Ставки дуже високі. Ми не хочемо нікого лякати, але ми готуємося до повномасштабної війни... І ми очікуємо, що світ трохи напружиться. Усі бояться воювати з ядерною державою. Але ми більше не боїмося - Україна втратила вже занадто багато людей і території", - заявив заступник глави МЗС.

Пристайко також констатував порушення Мінських домовленостей, припустивши, що бої продовжаться на маріупольському напрямку. Заступник міністра особисто був присутній на зустрічі в Мінську і охарактеризував Володимира Путіна такими словами: "Ти дивишся на нього і думаєш: ти зараз серйозно? Він розумний по-своєму, живе в якомусь паралельному світі... і він відрізняється від інших людей".

"Як би небезпечно це не звучало, ми повинні якимось чином зупинити Путіна. Для порятунку російського народу в тому числі, не тільки заради України і Європи", - констатував Пристайко.

Читайте також:Україна відправила до Штатів запит на зброю - Аваков

Чиновник також зазначив, що Україна хотіла б отримати від Канади допомогу як фінансову, так і у вигляді летального зброї, що дозволило б нашій армії захистити країну.