Політика
11 вересня 2019
Фігуранта справи МН17 Цемаха у Нідерландах перекваліфікували зі свідка на підозрюваного
У Нідерландах перекваліфікували статус фігуранта справи про збиття малайзійського літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом Володимира Цемаха із свідка в підозрювані
news-image

Про це заявила депутатка Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі, пише «Є!»  з посиланням на hromadske.ua.

За її словами, міжнародна слідча група (JIT) і нідерландський прокурор поширили лист, в якому йшлося про те, що тепер Цемаха розглядають в якості одного з підозрюваних.

Пірі також заявила, що рішення Києва включити Цемаха в список для обміну полонених з Росією стало вкрай болючим і для Нідерландів, і для родичів жертв збитого MH17.

З міжнародної точки зору Україна має зобов’язання, що передбачають всебічне співробітництво в спробах знайти відповідальних за збитий літак MH17. І віддавши одного з підозрюваних Москві, Україна тим самим не стримала свою обіцянку», — вважає євродерутатка.

Також Пірі додала, що наполеглива вимога Росії віддати їй Цемаха свідчить про те, що Москва визнає свою провину в катастрофі рейсу MH17.

Тепер немає практично ніяких шансів на те, що міжнародній слідчій групі JIT вдасться допитати Цемаха. Зрозуміло, ми можемо попросити Росію надати його для допиту. Але ми не настільки наївні», — наголосила Пірі.

Читайте також:Випустив бойовика Цемаха: чим ще відомий суддя