Політика
13 вересня 2019
Медведчук: Новий склад ЦВК повинен бути сформований за квотним принципом, щоб бути об'єктивним
Віктор Медведчук розповів журналістам, чому фракція проголосувала за припинення повноважень ЦВК.
news-image

Віктор Медведчук, голова Політради партії «Опозиційна платформа - За життя» розповів журналістам, чому фракція проголосувала за припинення повноважень ЦВК, пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії.

Той факт, що цей склад ЦВК «канув у минуле», ми вважаємо позитивним моментом», - заявив парламентарій, зазначивши, що фракція вивчила і юридичний, і політичний аспекти цього питання.
Природно, ми вивчали юридичні параметри, ми вивчали на скільки ці підстави можуть бути правомірними і обгрунтованими, враховуючи, що ЦВК обрано на 7 років ... Сьогодні вранці було прийнято остаточне рішення - підтримати відставку ЦВК. Це акт оцінки діяльності цієї комісії», - заявив Медведчук.

Політик підкреслив, що «дане рішення приймалося з урахуванням тих порушень, які допускала ЦВК протягом виборчої кампанії як президентської, так і парламентської».

Віктор Медведчук також нагадав, що 6 серпня цього року партія зробила різку заяву, в якому виклала факти порушень з боку як членів комісії, так і в цілому рішень комісій.

Крім того, глава Політради партії «Опозиційна платформа - За життя» розповів про вимоги до нового складу ЦВК. 

Новий склад ЦВК повинен формуватися за квотним принципом, - заявив політик, зазначивши, що в колишньому складі ЦВК не було представників партії «Опозиційна платформа - За життя».

На думку Медведчука, дотримання квотного принципу при формуванні ЦВК дозволить забезпечити її об'єктивність в подальшій діяльності з питання організації та реалізації виборів усіх рівнів.

Нагадаємо, напередодні Віктор Медведчук заявляв, що при голосуванні щодо відставки ЦВК «Опозиційна платформа - За життя» буде керуватися виключно інтересами держави, а не виходити з особистих амбіцій чи інтересів партії.

Читайте також:Анулювання ліцензії каналу NewsOne - це наруга над свободою слова і демократією, - Опозиційна Платформа - За Життя