Події
15 вересня 2019
Пенсіонери отримають надбавку до пенсії вже в грудні
Українці отримають надбавку до пенсії вже в грудні 2019 року
news-image

У 2019 українцям продовжують підвищувати пенсії. Наступна прибавка очікується вже в грудні цього року, пише «Є!»  з посиланням на hvylya.net.

Пенсіонери, які зараз отримують мінімальну пенсію, можуть розраховувати на надбавку в 74 грн. При цьому розмір максимальної надбавки становить 740 грн.

Уряд планує продовжувати збільшувати розмір пенсійних виплат для українців і в 2020 році. З нового року будуть проведені мінімум два перерахунку: один для осучаснення пенсій, а другий для зіставлення виплат пенсіонерам з прожитковим мінімумом.

Про точні розміри надбавок до пенсій у 2020 році можна буде говорити вже після презентації проекту держбюджету.

Як повідомляють ЗМІ, уряд буде проводити підвищення пенсій в 2020 році в липні і грудні. В результаті збільшень мінімальна пенсія зросте з наявних сьогодні 1564 грн. до майже 1800 грн.

 При зростанні мінімальної пенсії до 1,8 тис. Грн. максимальна пенсія не може бути вище 18 тис. грн. Такі пенсійні виплати отримають українці, які мали рівень зарплати в 8 разів вище середнього показника, а також громадяни зі спеціальними правами.

Підвищення рівня мінімальної пенсії до 1800 грн. вплине на тих, хто зараз отримує менше цієї суми. Для інших пенсіонерів розмір надбавки буде розрахований з урахуванням рівня інфляції та динаміки заробітних плат.

Перерахунок відбудеться не раніше березня 2020 року, коли Пенсійному фонду та іншим відомствам вдасться зібрати дані щодо інфляції та динаміки зарплат. Також, головною проблемою підвищення пенсій залишається дефіцит Пенсійного фонду, який в 2019 році склав близько 167 млрд. Грн.

Також, новий уряд анонсував підвищення рівня мінімальної зарплати до позначки 6500, що також вплине на підвищення розмірів пенсій. За прогнозами експертів при підвищенні рівня мінімальної зарплати до 6,5 тис. Грн. українці можуть розраховувати на мінімальну пенсію в розмірі 2,4 тис. грн.

 Згідно з новим законодавством українці старше 65 років, які виконали норму за стажем (35 років для чоловіків і 30 років для жінок) можуть розраховувати на пенсійні виплати в розмірі не нижче 2400 Грн. Якщо розрахунковий розмір пенсії буде нижче, то різницю планують компенсувати з державного бюджету.