Україна
22 лютого 2015
Жоден регіонал не прийшов у суд підтримати Чечетова
Колишньому нардепу закидають зловживання владою та фальсифікацію документів лічильної комісії під час голосування за диктаторські закони 16 січня 2014 року
news-image

Під час засідання суду у справі Михайла Чечетова, зала була майже порожня - екс-регіонала підтримали лише дружина і донька, а жоден із колишніх соратників так і не прийшов. Про це йдеться у сюжеті " ТСН ", передає Є! Єдність.інфо

Колишньому нардепу закидають зловживання владою та фальсифікацію документів лічильної комісії під час голосування за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Слідство вважає, що це голосування призвело до тяжких наслідків, а Чечетов як член лічильної комісії затвердив неправдиві дані.

Перша частина засідання тривала 10 хвилин. Захист Чечетова, пославшись на брак часу для ознайомлення зі справою, попросив його перенести. Обирати запобіжний захід Чечетову продовжили там же через чотири години.

Тоді екс-регіонал почав вдавати, що не розуміє, в чому його вина, називав закиди безпідставними і наполягав, що голоси під час голосування за диктаторські закони рахував не він, а тодішній голова лічильної комісії Олійник. А тодішній спікер Володимир Рибак оголосив, що закон прийнято. Сам Чечетов лише підписав протокол.

"Я не бачу своєї провини, адже не було того положення, яке б передбачало мої права", - заявив Чечетов. Ця частина засідання тривала майже шість годин. За цей час захист Чечетова надавав кілька клопотань, серед них і про відвід судді. На жодне суд не пристав.
Читайте також: "Я нікуди не їхав і не поїду, і буду мешкати в Україні завжди" - Чечетов про повістку з ГПУ