Події
19 вересня 2019
Суд скасував домашній арешт Єфремова
З нього зняли браслет та незабаром повернуть закордонний паспорт.
news-image

Старобільський районний суд Луганської області 18 вересня скасував цілодобовий домашній арешт колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Про це Українським Новинам сказав адвокат Єфремова Олександр Мельников, передає «Є!»

Він зазначив, що 18 вересня суд розглянув питання продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або заміни його.

Мельников підкреслив, що захист вимагав взагалі скасувати запобіжний захід для підсудного.

Суд вирішив скасувати домашній арешт і замінив його на особисте зобов'язання... Це найм'якший запобіжний захід, м'якше не існує. Фактично, людина просто зобов'язується з'являтися до суду", - повідомив адвокат.

За його словами, Єфремову повернуть закордонний паспорт, з нього знято обов'язок носити електронний браслет стеження.

Адвокат сказав, що процес проти екс-голови фракції ПР перебуває на стадії вивчення матеріалів захисту. Мельников впевнений, що його клієнт буде виправданий судом у зв'язку з відсутністью доказів провини.

Після реабілітації Єфремова захист має намір зайнятися притягненням до кримінальної відповідальності осіб, причетних до кримінального переслідування екс-депутата Ради.

Адвокат також допускає, що Єфремов подасть позов про відшкодування морального і матеріального збитку в зв"язку з утриманням його під вартою понад 3 років.

Нагадаємо, 10 вересня Президент Володимир Зеленський призначив адвоката Єфремова Андрія Смирнова заступником голови Офісу Президента.

22 липня Київський апеляційний суд відпустив з-під варти Єфремова і відправив його під домашній арешт з носінням електронного браслета.

16 січня 2017 року Старобільський районний суд Луганської області почав розглядати справу проти Єфремова, обвинуваченого в сепаратизмі, державній зраді, організації захоплення Луганської обласної державної адміністрації, пособництві захопленню управління Служби безпеки України і створення самопроголошеної "Луганської народної республіки". Він був затриманий у Києві 30 липня 2016 року.

Читайте також: Єфремову надягли електронний браслет