Події
19 вересня 2019
З'явилося відео допиту терориста з мосту в Києві (відео)
На відео Белько розповідає, що за ним велося стеження і він визнає, що був під дією наркотиків.
news-image

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в фейсбуці опублікував частину відео допиту затриманого за загрозу підірвати міст метро Олексія Белько, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Глава МВС зазначив, що буде клопотати про мінімальне покарання для Белькова, оскільки той здійснив "найдурніший вчинок" в стані наркотичного сп'яніння.

Але, послухавши і зрозумівши його історію, хочу сказати - це наша з вами відповідальність теж... Хочу, що б з'явився шанс у цієї людини! Шанс почати заново і "жити нормальним життям", як він каже...", - написав Аваков.

На відео Белько розповідає, що за ним велося стеження і він визнає, що був під дією наркотиків.

Людей на мосту не було. Я попросив спочатку ввічливо за мною не їхати. Потім вистрілив у бруси... Я перебуваю в стані наркотичного сп'яніння. Колов наркотики собі, тому що мені не давали спати шість діб", - сказав Белько.

За його словами, він не погрожував вчинити вибух, а вибухівки у нього не було взагалі.

Опору не чинив, вибухівки в моїй машині не було і бути не могло. Ця акція була просто щоб від мене відчепилися, і я жив своїм життям", - пояснив він.

Також колишній боєць ССО заявив, що здався одразу після того, як побачив КОРД. В його машині, за його ж словами, були особисті речі, документи та дві одиниці зареєстрованої зброї.

 

Читайте також:«Підривника» мосту Метро в Києві не будуть звинувачувати у підготовці теракту