Економіка та бізнес
20 вересня 2019
Стало відомо, чому в проекті бюджету скоротили кошти на підтримку АПК
На підтримку АПК в Держбюджеті-2020 закладено 78 млн грн.
news-image

У проекті Держбюджету-2020 на підтримку агропромислового комплексу було закладено менше коштів, оскільки в попередні роки закладені кошти не використовувались в повному обсязі. Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова під час представлення проекту Держбюджету на 2020 рік, передає «Є!» із посиланням на УНН.

Ті кошти, які виділялись на підтримку АПК у попередні два роки, — я закликаю подивитись, як вони використовувались, і кожен раз в кінці року половина цих коштів поверталась у бюджет або перерозподілялась на інші програми. Для чого використовувати ці кошти на програми, які не використовують їх протягом року?”, — зазначила Маркарова, відповідаючи на запитання, чому на підтримку АПК в Держбюджеті-2020 закладено лише 78 млн грн.

За її словами, у попередні роки виділяли також кошти на наведення ладу, зокрема у Держгеокадастрі, втім цього зроблено не було. У наступному році уряд планує навести лад у цій сфері.

При цьому вона додала, що 4,4 млрд грн в проекті бюджету на 2020 рік закладено на підтримку фермерів для того, щоб вони могли купувати землю за кредитні кошти. 

Нагадаємо, Верховна Рада України сьогодні на пленарному засіданні розглядає законопроект Державного бюджету на 2020 рік.

Читайте також: У Раді представляють проект держбюджету на 2020 рік (наживо)