Політика
25 вересня 2019
Зеленський запросить Трампа в Україну
Зустріч Трампа і Зеленського запланована на 25 вересня у Нью-Йорку.
news-image

Президент Володимир Зеленський має намір запросити президента США Дональда Трампа відвідати Україну. Про це свідчить відео на сторінці Офісу президента у Facebook, передає «Є!»

Такого не було багато років... Очікуємо, що домовимось про візит. Бо мені більше хочеться не щоб я літав по всіх країнах. Я хотів би, щоб справжні лідери свої країн приїжджали до України і бачили. Не на словах від мене, яка гарна Україна, (а на власні очі — ред.)», — зазначив Зеленський
Всіх запрошую, всі хочуть. Всі чекають на запрошення. І як тільки я кажу їм: «А ви не хочете приїхати до нас», всі — «з задоволенням» Тому найближчі два роки в нас будуть такі гучні візити американських і європейських лідерів», — додав він.

" alt="">

Зустріч Трампа і Зеленського запланована на 25 вересня у Нью-Йорку.

Нагадаємо,  зараз у США триває скандал щодо ймовірного тиску Трампа на Зеленського.

За даними видання The Washington Post, Трамп нібито вимагав продовжити розслідування у справі української газодобувної компанії Burisma, де працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Останній є одним з головних суперників Трампа на майбутніх президентських виборах, пише Громадське.

У зв'язку з цим у Конгресі США почали «масштабне розслідування» щодо можливих спроб президента Дональда Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані чинити тиск на українську владу, аби та сприяла переобранню Трампа на президентських виборах у 2020 році.

Адвокат Трампа Рудольф Джуліані спочатку визнав, а потім заперечив, що просив Україну провести розслідування щодо головного конкурента Трампа на виборах Джо Байдена.

Сам Трамп визнав, що під час бесіди із Зеленським згадував про Байдена, але запевняє, що не тиснув на президента України.

Американські конгресмени виступили із вимогою надати їм стенограму розмови Трампа і Зеленського. Цього ж вимагає і сам Байден.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі заявив, що адвокат Трампа Джуліані висував вимоги оточенню Зеленського, а «українські чиновники боялися наслідків їх невиконання».

Водночас голова МЗС України Вадим Пристайко, який стверджує, що чув обидві телефонні розмови лідерів США та України, в ексклюзивному інтерв'ю hromadske запевнив, що Трамп не тиснув на Зеленського

24 вересня у США оголосили про запуск процедури імпічменту Трампа у зв'язку з цією ситуацією.