Політика
26 вересня 2019
Опозиційна Платформа - За Життя: Нацрада виконала замовлення Зеленського позбавивши «112 Україна» ліцензії
«Опозиційна Платформа - За Життя» назвала рішення Національної ради рейдерським захопленням
news-image

Про це пише «Є!»  з посиланням на «Опозиційна платформа ‒ За життя».

«Опозиційна платформа ‒ За життя» назвала рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення позбавити телеканал «112 Україна» ліцензії на цифрове мовлення рейдерським захопленням, яке ініціювала вже нова українська влада.

Послужливі маріонетки з Нацради виконали наказ влади розправитися з незалежним телевізійним каналом. Своїм рішенням Нацрада узаконила рейдерське захоплення телеканалу ‒ те саме захоплення, яке, як повідомляли експерти і журналісти, готувалося в Офісі президента. Члени Нацради (термін повноважень трьох з восьми членів уже закінчився), які вчора слухняно виконували побажання Коломойського і Порошенка, сьогодні виконують замовлення Зеленського і Богдана», ‒ йдеться у заяві «Опозиційної платформи ‒ За життя».

У партії нагадали про численні погрози президента Володимира Зеленського, що лунали на адресу телеканалів, власником яких є народний депутат від «Опозиційної платформи ‒ За життя». А також звернули увагу на публікації в незалежних ЗМІ, де прямо заявляли про те, що безпосереднім куратором рейдерського захоплення телеканалу «112 Україна» є керівник Офісу президента Зеленського Андрій Богдан.

Заяви Офісу президента про те, що вони сподіваються, "новий склад Нацради допоможе врегулювати ситуацію на телевізійному ринку", ‒ найкраще визнання того, що у Зеленського розуміють і нелегітимність нинішнього складу ради, і замовний характер політичної розправи», ‒ вважають у партії.

Крім того, як йдеться у заяві, ряд депутатів Європарламенту також відкрито говорили про вплив Офісу президента на суддів, що розглядали справу телеканалу «112 Україна».

У «Опозиційній платформі ‒ За життя» впевнені, що рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення продиктовано прагненням «прислужитися новій владі» і страхом втратити посади.

Тому члени Нацради винесли своє рішення покірно, одноголосно і без розгляду альтернативних проектів», ‒ зазначає прес-служба партії, нагадуючи, що рішення про позбавлення телеканалу «112 Україна» ліцензії на цифрове мовлення Нацрада ухвалила, коли термін повноважень трьох з восьми її членів уже закінчився.
Президент і його команда, яка боїться чути правду, яка знищує вільні ЗМІ, формуючи під себе комфортний медіапростір, і якій не потрібні журналісти, неминуче повторить долю своїх "папередніков"», ‒ впевнені у партії.

«Опозиційна платформа ‒ За життя» звернулася до посольств демократичних країн, представництв міжнародних організацій та їх спостережних місій, міжнародних правозахисних і професійних організацій, щоб вони дали політичну оцінку діям української влади. А також попросила представників журналістської спільноти і всіх, хто прагне зберегти свободу слова в Україні, підключатися до цієї політичної боротьби.

Об'єднавши зусилля демократичних політичних сил, громадянського суспільства, журналістів і громадян, ми відстоїмо українську демократію. Україні не потрібні ще п'ять років безправ'я, беззаконня і репресій. Боремося разом за свободу слова в Україні! Разом переможемо!» ‒ закликали в «Опозиційній платформі ‒ За життя».