Події
27 вересня 2019
Справу щодо ексглави ДФС Насірова відправили до Антикорупційного суду
Насірова обвинувачують у тому, що завдяки його рішенням газовидобувні компанії депутата-втікача Олександра Онищенка мали можливість не платити податки.
news-image
Касаційний адміністративний суд Верховного суду скасував усі рішення судів попередніх інстанцій, які ухвали на користь колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Тепер цю кримінальну справу розглядатиме Антикорупційний суд.
 
Про це повідомляє Центр протидії корупції, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Насірова обвинувачують у тому, що завдяки його рішенням газовидобувні компанії депутата-втікача Олександра Онищенка мали можливість не платити податки. Унаслідок цих рішень держава втратила понад 2 млрд грн.

У попередніх судових рішеннях, які скасував Касаційний суд, йшлося про те, що Насіров начебто просто підписував незаконні розстрочки зі сплати податків і мав виключно «церемоніальну функцію» у схемі.

Засідання Касаційного суду 26 вересня тривало понад 8 годин. Під час нього судді розглянули усі клопотання Насірова: він намагався усунути зі справи Національне антикорупційне бюро та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, а також просив передати справу до іншої палати Верховного суду. 

Після поразки він хотів знову заявити про відвід суддів, однак судді ухвалили остаточно рішення, яке не підлягає оскарженню.

Читайте також:Зеленський повинен вирішити, хоче він бути «слугою народу» чи олігархів – Financial Times