Події
27 вересня 2019
Нафтогаз опублікував перелік міст, які можуть залишитися без тепла взимку
Особливо великий ризик зриву опалювального сезону є у Смілі Черкаської області та Червонограді Львівської області.
news-image
У Нафтогазі опублікували перелік компаній-тепломостачальників, які через борги не зможуть отримати газ для здійснення опалення.
 
Відповідний список опублікували на сайті державної компанії, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Загалом до нього входять 116 компаній, які досі не погасили свої борги за газ перед Нафтогазом (загальна кількість компаній, що надають послуги централізованого опалення в Україні складає 1316).

При цьому у Нафтогазі зазначили, що особливо великий ризик зриву опалювального сезону є у Смілі Черкаської області та Червонограді Львівської області.

Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим», — зазначають у компанії та закликають ці підприємства погасити свої борги за газ.

Раніше у Нафтогазі повідомляли, що 126 теплопостачальників можуть не отримати газ для опалення на час опалювального сезону через борги.

Раніше у Нафтогазі повідомляли про зрив опалювального сезону у Кривому Розі. Про це також заявляв колишній голова Фонду державного майна Віталій Трубаров. Він пропонував для вирішення цієї проблеми проводити переговори з Нафтогазом.

Також у Нафтогазі повідомляли про ймовірний зрив опалювального сезону у низці міст України, зокрема в Одесі, у Смілі, у двох містах на Львівщині та деяких районах Києва.

Нагадаємо, що на початку минулого опалювального сезону у низці міст України виникли проблеми з отриманням газу для опалення будинків від Нафтогазу. Зокрема, Нафтогаз відмовлявся постачати газ через значні борги комунальних підприємств за газ.

У справу втрутився президент Петро Порошенко, який заявив, що «крутити вентиль — це не є справа президента». Він дав місцевій владі декілька годин на те, аби дати опалення у місті.

Читайте також:«Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення на вересень