Спорт
22 лютого 2015
Клуб НБА відмовився від Андрія Кириленко
news-image

Клуб Національної баскетбольної асоціації (НБА) «Філадельфія Севенті Сиксерз» виставив російського форварда Андрія Кириленка на драфт відмов. Про це повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на ESPN.

За інформацією «Р-Спорт», найближчим часом Кириленко повернеться в Росію, де приєднається до ЦСКА.

20 лютого росіянин повідомив керівництву «Філадельфії» про своє небажання виступати за клуб, пригрозивши завершенням кар'єри. Таким чином гравець відреагував на інформацію про дискваліфікації, накладеної на нього керівництвом команди, яке звинуватило його в запізнення на збори. Сам Кириленко планував взяти паузу в кар'єрі через народження четвертої дитини.

Кириленко був обміняний у «Філадельфію» з «Брукліна» 11 грудня 2014 року. У нинішньому сезоні форвард зіграв за «Бруклін» сім матчів, проводячи в середньому за зустріч 5,2 хвилини. Останній раз росіянин виходив на майданчик у складі «Нетс» 13 листопада. У складі нового клубу Андрій не провів жодного матчу.

Кар'єру в США Кириленко почав у 2001 році у складі клубу «Юта Джаз», за який виступав протягом десяти років. Також форвард пограв за «Міннесоту Тимбервулвз» (2012-2013). У 2004 році росіянин був учасником Матчу всіх зірок НБА. Крім цього, Кириленко три рази потрапляв у число кращих захисників ліги, а в 2005 році став лідером НБА за кількістю блок-шотів.

За правилами НБА, будь-який клуб протягом 48 годин може забрати гравця з драфта відмов безкоштовно. У випадку, якщо жодна команда не зацікавиться ним, баскетболіст стає вільним агентом.

Читайте також: Гравець НБА смертельно хворий