Політика
2 жовтня 2019
Підписання формули Штайнмаєра: реакція політиків і соцмереж
Найбільше в мережі можна знайти висловлювань про те, що це капітуляція.
news-image

У вівторок, 1 жовтня, Президент України Володимир Зеленський зібрав брифінг для журналістів. На ньому глава держави підтвердив інформацію, яка до цього з'явилася в розпорядженні деяких ЗМІ - Україна підписала формулу Штайнмайера, пише «Є!» з посиланням на Інформатор.

І нехай Зеленський не пояснив подробиці підписаних угод, головне він підтвердив - формула Штайнмайера і правда «страшилка». 

Якщо коротко, то найбільше в мережі можна знайти висловлювань про те, що це капітуляція. Такої думки, наприклад, дотримується екс-спікер Верховної Ради і нинішній депутат Андрій Парубій.

Те, що відбулось у Мінську це спроба демонтажу Української держави ! Усі державники повинні об‘єднатись,щоб не допустити сценарію капітуляції ! І ми не допустимо!, - пише Парубій у фейсбук.

А лідер парламентської фракції, яку представляє Парубій, Петро Порошенко, навіть записав відеозвернення, в якому заявив, що формула Штайнмайера не є частиною Мінських домовленостей.

Зорян Шкіряк, в свою чергу, був небагатослівний. Депутат вирішив згадати цитату Отто фон Бісмарка.

Екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив упевненість, що підписання нового договору пройшло «за російським сценарієм». І саме так, тобто у вигідному для Росії ключі, все і продовжиться.

Не відставали від політиків і журналісти, і прості користувачі соціальних мереж. На цей раз, мабуть, все було більш менш одностайні - підписання формули Штайнмайера це, може, і не поразка у війні, але явно пропущений удар на дипломатичному фронті.

Олексій Пушков в Твіттері: «Україна підписала« формулу Штайнмайера »по Донбасу, що відкриває шлях до зустрічі в« нормандському форматі ». Всі умови, к-ті висунула Москва для її проведення, узгоджені. Наш серйозний успіх. Зустріч, перша з 2016 р, може привести до помітного зрушення у відносинах з Європою ». Адже і не збрехав навіть, - пише у фейсбук Олеся Яхно.
Схвалення формули Штайнмаєра в умовах, коли сторони абсолютно протилежно трактують умови для проведення виборів на окупованих територіях може стати як причиною чергового загострення ситуації, так і можливістю для «тихої капітуляції» команди Зеленського перед Кремлем. А це означатиме, що більшість українців на чолі з президентом - як це вже неодноразово було в історії - проміняє перспективи державності на перспективи примарного миру з колишньою метрополією. І в підсумку знову зробить Україну частиною Росії, - пише Віталій Портников.

Читайте також:Контактна група підписала «формулу Штайнмайєра»