Політика
3 жовтня 2019
У Кабміні заявили про запуск системи, яка дозволить знизити корупцію на митниці: ІТ-рішення обійшлося державі в 1 грн
Кабмін створив єдиний бізнес-процес на базі iGov / iDoc.
news-image

У Кабінеті міністрів заявили про запуск системи, яка дозволить знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 грн. Про це заявив міністр Кабміну Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook, пише «Є!»  з посиланням на 112.

Ми запускаємо систему, яка дозволить трохи знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 грн. Вчора ми проголосували його на Кабміні, і розраховуємо запустити протягом тижня", - написав Дубілет.

Як повідомляється, Кабмін створив єдиний бізнес-процес на базі iGov / iDoc. Силовики зможуть подавати т. з. орієнтування, які зобов'язують оглядати вантажі "підозрілих" компаній, тільки в електронній формі, заданій формі за погодженням заданих людей в центральному офісі. І на стороні митниці такі запити будуть прийматися тільки з цього процесу (в електронній формі).

В Кабміні розраховують, що це дозволить знизити корупцію.

Дубілет додав, що iGov — це волонтерський проект. Держава взяла за 1 грн собі на баланс iDoc (документообіг, створений на базі iGov) і може запускати подібні проекти за пару тижнів і безкоштовно.

Раніше, на той час, заступник глави Офісу президента Олексій Гончарук заявляв, що повне перезавантаження складу митниці і ліквідація корупції вирішить проблему з контрабандою.

Читайте також:Журналісти вимагають звільнення Мендель з посади прессекретарки президента України