Події
4 жовтня 2019
«Це помста»: Пашинський прокоментував оголошення йому підозри
Екснардеп уточнив, що Портнов мститься йому за те, що після Революції Гідності "втратив свої активи".
news-image

Сьогодні слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру народному депутату Верховної Ради 5-8 скликань Сергію Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження, передає «Є!»

Зазначається, що  наразі вирішується питання про обрання колишньому народному депутату запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зокрема, йдеться про випадок, що стався 31 грудня 2016 року, коли Пашинський поранив у ногу 38-річного жителя Васильківщини В’ячеслава Хімікуса. 26 липня 2017 року Генпрокуратура закрила справу про стрілянину за участю Пашинського, заявляючи, що не виявила в його діях складу злочину.

Екснардеп прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуці. За словами Пашинського, йому вирішили помститися.

Сьогодні слідчі ДБР вручили мені підозру у старій справі - «справі Хімікуса», вирішується питання щодо взяття мене під варту. Переконаний, що реанімація справи та спроба посадити мене до в’язниці – це помста Портнова", - стверджує він.

Пашинський уточнив, що Портнов мститься йому за те, що після Революції Гідності "втратив свої активи".

Ми стояли по різні сторони барикади. І саме мене екс-юрист Януковича вважає ледь не головною причиною своїх бід та обрав як мішень для помсти.

Сьогодні Портнов знову отримав можливість впливати на правоохоронну та судову систем - фабрикувати справи, підминати під себе право і закон, переслідувати і зводити особисті рахунки.

Реанімація старої справи щодо мене, - це, насамперед, помста за те, що після Революції Гідності йому довелося розпрощатися з вкраденими активами", - впевнений екснардеп.

Також Пашинський прокоментував свої дії у ніч 31 грудня 2016 року, зокрема, коли і було зроблено постріл у людину.

Що ж до звинувачень у справі, яка вже давно було закрита, але піднята новою владою на замовлення цього "юриста Януковича", можу сказати лише одне: я не жалкую, що вчинив саме так в ту ніч стосовно нападника. Упевнений у своїй правоті і законності своїх дій. Ніч, п’яний кримінальний елемент погрожує дружині, б’є тебе пляшкою по голові, - будь-який чоловік в такій ситуації зобов’язаний захищати свою родину та себе", - зазначив він.