Події
7 жовтня 2019
Найголовніше за день: зірвано розведення військ, Нацкорпус встановив свій блокпост у Золотому, Медведчук хоче скасувати закон про українську мову
Читайте про найактуальніші новини за сьогодні.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 7 жовтня.

Розведення військ на Донбасі відкладається

Заплановане на сьогодні, 7 жовтня, розведення військових сил і засобів у Золотому і Петровському на Донбасі не відбулося через обстріли населених пунктів кілька днів тому.

Як наголосив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, розведення сил може розпочатися виключно після 7 днів тиші - саме про це домовились у Мінську переговорні команди.

Нацкорпус встановив свій блокпост на лінії розмежування

Національний корпус встановив свій власний блокпост неподалік міста Золоте (Луганщина). 

За словами лідера Нацкорпусу Андрія Білецького, група добровольців та ветеранів згуртувалась і організувала блокпост, який знаходиться на відстані 1 км від Золотого.

Зорганізувались і приїхали сюди, аби залишитись, навіть якщо влада кине напризволяще, навіть якщо виведуть війська, аби тут не з'явилось жодного сепаратиста. Це наш останній блокпост і ми його ніколи не покинемо", - запевнив очільник Нацкорпусу.

Медведчук вимагає скасувати закон про українську мову

Кум Путіна та нардеп ВР Віктор Медведчук вважає, що президент Зеленський зрадив своїх виборців, бо досі не скасував закон про українську мову. 

Зокрема, на думку Медведчука, норми закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” "грубо порушують Конституцію України”.

Крім того, він вважає, що дії нової української влади свідчать про "дискримінацію російськомовних громадян, порушення їхнього законного права спілкуватися і навчатися рідною мовою".

Читайте також: «Ми залишаємо позиції, за які заплатили кров'ю чотирьох моїх бійців», - комбат 93-ї бригади