Політика
8 жовтня 2019
У Путіна прокоментували заяву Лукашенка, який назвав війну на Донбасі конфліктом РФ та України
Сьогодні білоруський лідер назвав ситуацію, що відбувається на Донбасі, конфліктом Росії й України.
news-image

У Кремлі заявили, що не згодні з позицією президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, який назвав війну на Донбасі конфліктом Росії й України. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що в Кремлі такої заяви Лукашенка не бачили, проте не згодні з таким формулюванням.

Тут можна лише не погодитися з цією тезою, тому що конфлікт на Донбасі є внутрішньоукраїнських конфліктом і Росія аж ніяк не була, не є і не буде стороною цього конфлікту», - сказав Пєсков.

На запитання кореспондента УНІАН, чому навіть найближчі союзники РФ дотримуються іншої думки і як знайти однаковий підхід у цьому питанні, він сказав:

Тут потрібно не підхід шукати».
Неважливо, хто ким кого вважає, тут важливо, хто готовий виконувати взяті на себе зобов'язання, а хто не готовий. А головне, важливо допомогти Україні впоратися з цією життєво важливою для неї проблемою - проблемою південного сходу, допомогти Україні вирішити цю проблему», - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні Лукашенко закликав не лицемірити і говорити про те, що відбувається на Донбасі, як про конфлікт Росії й України.

І не треба після мене говорити, що це не конфлікт Росії й України", - сказав він, виступаючи на міжнародному форумі "Мінський діалог".
Читайте також: Лукашенко вважає, що Зеленського залишили сам на сам із важким тягарем