Світ
9 жовтня 2019
У Зімбабве на 320% підвищено тарифи на електроенергію
Відключення електроенергії у країни триває зараз до 18 годин на добу.
news-image

Уряд Зімбабве через жорстку нестачу бюджетних коштів збільшив тарифи на електроенергію на 320%. Про це повідомило агентство Reuters, передає «Є!»

Такий захід дозволить державним енергетичним компаніям збільшити виробництво електроенергії та скоротити час віялових відключень", - підкреслив національний регулятор енергетики.

Відключення електроенергії на підприємствах і в житловому секторі Зімбабве триває зараз до 18 годин на добу. В результаті багато виробництв змушені працювати лише в нічний час, коли попит на електроенергію слабшає.

Ситуація значно погіршилася в останні місяці у зв'язку з небувалою посухою, що призвела до падіння до критичного рівня води у водосховищах національних ГЕС.

Виступаючи 1 жовтня в парламенті зі зверненням до нації, президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва закликав громадян "набратися терпіння в очікуванні виходу країни з економічної кризи". Він підкреслив, що економіка Зімбабве знаходиться "в напівмертвому стані".

Як відомо, офіційно уряд Зімбабве заборонив до лютого 2020 року публікувати дані про розмір інфляції. Незалежні фахівці оцінюють її у 230-570% річних. 

Читайте також: Мінфін виступає за ринкову ціну на газ для населення