Події
9 жовтня 2019
Найголовніше за день: сутички між ветеранами та правоохоронцями на Донбасі, прес-марафон Зеленського, скасування трудових книжок
Читайте про найактуальніші новини за сьогодні.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 9 жовтня.

На Донбасі між ветеранами АТО та поліцією відбулися сутички зі стріляниною

На блокпосту поблизу міста Золоте на Луганщині затримали близько 200 ветеранів АТО, які туди направлялися. Крім того, на під'їзді до населеного пункту почалися сутички між учасниками бойових дій і поліцією.

Також на блокпосту у місті Кремінна Луганської області відбулися зіткнення між поліцією, добровольцями і ветеранами, які хотіли проїхати у Золоте, щоб не допустити розведення сил.

Добровольці вимагали пропустити їх, в результаті чого виникла сутичка, під час якої один із правоохоронців попереджувально вистрілив у повітря.

Один із правоохоронців постраждав у бійці, його забрали медики.

Зеленський проведе прес-марафон

Президент України Володимир Зеленський завтра, 10 жовтня, проведе прес-марафон для журналістів.

Цікаво, що захід буде відрізнятися від звичайних прес-конференцій. Зокрема, повідомляється, що представники медіа ставитимуть запитання Володимиру Зеленському групами по 7-10 осіб. Групи змінюватимуть одна одну щопівгодини. 

Незвичайним є і місце проведення прес-марафону - це нещодавно відкритий фудкорт Kyiv Food Market, де розташовані 22 ресторани.

Уряд планує скасувати трудові книжки 

В уряді до кінця року планують скасувати обов'язковість ведення трудових книжок. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

За його словами, наразі у паперових трудових книжках майже немає потреби, адже дані про трудовий стаж зберігаються в електронній формі з 2000 року. 

Громадяни зможуть легко отримати електронний документ про трудовий стаж в інтернеті. Цей документ вони зможуть надати роботодавцю, якщо йому важливо перевірити стаж шукача роботи з офіційних реєстрів», — зазначив Дубілет.
Читайте також: Труба заявив, що ГПУ покривала Пашинського