Стратегічно важливий завод «Електроважмаш» передали на приватизацію
Минулого року прибуток заводу склав 2 млрд грн.
news-image

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства передало на приватизацію до ФДМ державний завод "Електроважмаш" та державну Об'єднану гірничо-хімічну компанію. Про це повідомив у Facebook голова міністерства Тимофій Мілованов, передає «Є!»

Схеми закінчуються. Передав в Фонд Держмайна на приватизацію два підприємства. Електроважмаш та Об’єднану Гірно Хімічну Компанію. Вони рік або більше були в списку на приватизацію. Першу притримували від передачі штучно, щоб продовжувати дерибанити активи. Друга - улюблений клієнт НАБУ. Там схеми були не тільки від попередньої влади, а і від темних персонажів поза владою", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" – один із найбільших у світі видобувачів рутилового та цирконієвого концентратів.

Завод "Електроважмаш" - один з найбільших заводів в Харкові. Завод входить до числа підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України.Турбогенераторами виробництва ДП завод «Електроважмаш» укомплектовано 73 % потужностей ТЕС України. На долю гідрогенераторів виробництва «Електроважмашу» припадає 78 % встановленої потужності ГЕС України.  ДП «Завод „Електроважмаш“ виробляє продукцію для замовників з усього світу.

На підприємстві працює понад 4 тис. працівників, пише Ukraine News. Минулого року "Електроважмаш" вперше за 4 роки вийшов в прибуток, який склав 2 млрд грн.

Читайте також: Зеленський доручив до 1 грудня передати на приватизацію 500 підприємств