Світ
23 лютого 2015
Сенатор Маккейн: Мені соромно за свою країну
Американський сенатор Джон Маккейн різко розкритикував адміністрацію Білого дому за нерішучість у підтримці України у протистоянні з бойовиками, яких активно спонсорує Росія.
news-image

З відповідною заявою він виступив в програмі Face the Nation на телеканалі CBS, пише Є! Єдність.інфо

"Мені соромно за свою країну, мені соромно за свого президента, мені соромно за самого себе, оскільки я не зміг зробити більше, щоб допомогти цим людям", - сказав політик.

За словами Маккейна, такі сильні європейські країни, як Франція та Німеччина не змогли зупинити російського президента Володимира Путіна.

"Я вважаю, що німецький канцлер і президент Франції легітимізували перше за 70 років розчленування країни в Європі. Це ганьба. Володимир Путін не поплатився за це", - сказав сенатор від Арізони.

Маккейн вкотре виступив за поставки США озброєння Україні для допомоги в боротьбі з російськими бойовиками і сепаратистами. За словами сенатора, українці "не просять ввести американські війська в країну, а лише зброю, щоб протистояти російському натиску".

Читайте також:"Скільки ще людей в Україні повинні померти, перш ніж ми їм допоможемо захистити себе" - Маккейн

"Путін хоче, щоб Україна не була частиною Європи і досягає успіхів у цьому. Це дійсно темна глава в історії нашого альянсу", - зазначив МакКейн.

Такі різкі слова політика викликали здивування ведучого популярної в США програми Face the Nation, відомого журналіста Боба Шиффера. "Сенатор, я знаю вас дуже, дуже довго, інтерв'ював вас багато, багато разів, але ніколи не чув від вас, що вам соромно за свою країну, про що ви тільки-но сказали", - сказав він. У цьому зв'язку Маккейн лише зазначив: "Мені соромно і за себе".

Читайте також: Маккейн звинуватив західних лідерів у потуранні Володимиру Путіну і його маріонеткам на Донбасі