Суспільство
16 жовтня 2019
«Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення
Жовтнева ціна на газ для населення та інших споживачів, які отримують газ за ПСО, знизилася на 4,9%.
news-image

В той час, як опалювальний сезон розпочався вже в 19 областях, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" знизила ціну на природний газ для населення на умовах положення про накладення спеціальних зобов'язань (ПСО) на 4,9% або на 220,88 гривень/тис. куб. м до 4 272,76 гривень/тис. куб. м (без ПДВ та вартості транспортування) на жовтень.

Про це йдеться в повідомленні "Нафтогазу", передають Українські Новини, пише «Є!».

"Жовтнева ціна на газ для населення та інших споживачів, які отримують газ за ПСО, знизилася на 4,9% порівняно з рівнем вересня і становитиме 4 272,76 гривень/тис. куб. м. Хоча ціни газу на європейському ринку вже істотно збільшилися порівняно з річним рівнем, регульована ціна газу в Україні визначається за формулою, яка відображає ринкові ціни з двомісячним відставанням", - йдеться в ньому.

У компанії повідомляють, що з квітня ціна на газ для населення на умовах ПСО знизилася на 32%. При цьому в "Нафтогазі" зазначають, що невикористаний газ, придбаний за програмою "Газовий запас" споживач зможе повернути постачальнику після закінчення зимового періоду і кошти за невикористаний газ повернуться споживачам в повному обсязі. 

"Також споживач має можливість оплатити газ за рахунок зменшення свого газового запасу, звернувшись до продавця. Всі постачальники, які взяли участь в акції, підтвердили готовність надати клієнтам можливість розрахуватися за рахунок зменшення передплачених обсягів за ціною газового запасу", - підкреслили в компанії.

Читайте також:Комуналка та їжа: на що українці витрачають свої доходи