Резонанс
17 жовтня 2019
Слідство зібрало достатньо доказів на Дубневича
Рябошапка приверне Дубневича до відповідальності
news-image

Генпрокурор Руслан Рябошапка подав прохання на Дубневича, пише «Є!»  з посиланням на Акценти.           

Рябошапка підписав всі необхідні документи НАБУ і САП на притягнення депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності і направив їх в ВР.

Слідству вдалося зібрати достатньо доказів, які підтверджують той факт, що будучи депутатом ВР 8 cкликання і главою комітету транспорту, був обізнаний в фінансових питаннях ПАТ "Укрзалізниця" і потребах в проведенні тендерів та закупівель.

Крім усього іншого, Ярослав Дубневич мав вплив на єдиних виробників необхідних комплектуючих - комплектів роздільного скріплення, стрілочних проводів, зрівняльних пристроїв, іншого.

Слідство стверджує, що аналіз ринку і ціни, підштовхнув Дубневича з подільниками вирішити заволодіти коштами ПАТ "Укрзалізниця" в розмірі 93 мільйонів гривень. 

На думку слідства, кошти були отримані юридичними особами, які перебували під контролем народного депутата і його спільників.

Відповідно до Закону України, взяття народного слугу під варту або залучення його до кримінальної відповідальності або утримання під домашнім арештом, не може проходити без дозволу влади. Відповідно, Генеральний прокурор з метою отримати дозвіл для притягнення до кримінальної відповідальності Ярослава Дубневича звернувся до діючого уряду.

Це буде перший випадок, коли депутат буде позбавлений недоторканності, під час своєї роботи на благо держави. Адже Ярослав Дубневич був самовисуванцем і пройшов в Раду, під час позачергових виборів.

Читайте також:Павелко побився із Суркісами на матчі Україна — Португалія після прохання ветеранів АТО вигнати Григорія Суркіса з ложі - ЗМІ