Світ
18 жовтня 2019
18 жовтня стало історичним для космонавтики днем
Перший вихід у космос повністю жіночої експедиції
news-image

Вперше в історії у відкритий космос вийшла виключно жіноча експедиція, пише «Є!»  з посиланням на ТСН.           

Про це повідомляє NASA.

Ними стали Крістіна Кох та Джессіка Мейр. Для останньої це ще й перший вихід у відкритий космос. 

Астронавтки вже вийшли за межі МКС. Вони мають замінити батареї сонячного масиву та модернізувати їх до літій-іонних батарей, а також оновити Альфа-магнітний спектрометр, - прилад, який досліджує "фундаментальну природу Всесвіту". Очікується, що на це в них піде 5-6 годин.

NASA веде трансляцію події: 

Космічне агентство відзначає, що перший космічний вихід виключно з жінок є віхою, яку варто відзначити. NASA з нетерпінням очікує, що до 2024 року на Місяць виведуть першу жінку у межах програми Артеміда. Там впевнені, що подібні досягнення надихають людей в усьому світі, доводячи що важка робота може привести до великих висот. 

Одна з астранавток Крістіна Кох також відзначила "історичність події", зважаючи на те, що жінки не завжди мали такі можливості.

Прекрасно брати участь в космічній програмі тоді, коли приймаються всі вклади, коли у кожного є роль. Це може збільшити шанси на успіх. Є багато людей, які отримують мотивацію від історій людей, схожих на них, і я думаю, що це важлива історія", - сказала вона.

Зазначимо, суто жіночий вихід в космос мав відбутися ще 29 березня. Його скасували, бо одній з астронавток знадобився інший скафандр.

Читайте також:Зорепад Персеїди 2019: з'явилися фото унікального явища (фото)