Події
20 жовтня 2019
Набув чинності закон про збільшення штрафів за відмову в проїзді УБД
Новий закон посилює покарання за відмову у перевезенні пільговиків
news-image

В Україні збільшено штрафи за відмову в перевезенні пільговиків. Відповідний закон №0893 "Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільгового перевезення окремих категорій громадян" вступив у силу, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Документ спрямований на зменшення випадків безпідставної відмови у пільговому перевезенні громадян, відновлення соціальної справедливості та зниження напруги в суспільстві", - повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Згідно з новим законом, штраф за відмову в пільговому перевезенні учасників бойових дій збільшено з 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136 грн) до 50 і становить 850 гривень. Примітно, що в першому читанні законопроект передбачав ще більш жорстке покарання — 150 неоподатковуваних мінімумів.

Голосування щодо даного законопроекту відбулося 3 жовтня. На його підтримку проголосували 303 народних депутата. Спікер парламенту Дмитро Разумков затвердив законопроект 5 жовтня, а 17 жовтня  закон підписав Володимир Зеленський.

Читайте також:Скалецька розповіла, коли запустять трансплантацію