Світ
22 жовтня 2019
У Хорватії відкриваються класи з вивчення української мови та культури
Урочисте відкриття відбудеться в суботу, 26 жовтня.
news-image

У Загребі розпочинають роботу класи з вивчення української мови і культури. Про це повідомляється на сторінці групи "Українці в Хорватії" у Facebook, передає «Є!»

Шановні українці в Хорватії! З гордістю повідомляємо вам, що за підтримки Посольства України в Республіці Хорватія, Міністерств освіти і науки України і Хорватії та Міністерства закордонних справ України і представників української діаспори... відкрито класи з вивчення української мови та культури", - йдеться у дописі.

Як зазначається, заняття проводитимуться по суботах у приміщенні школи OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića за адресою ul.Bogišičeva 13, Zagreb.

Викладання безкоштовне, оцінку буде занесено в шкільний атестат (e-Dnevnik).

Урочисте відкриття за участю офіційних представників Посольства України в Республіці Хорватії, української діаспори, директора школи та викладача предмету відбудеться в суботу, 26 жовтня, у приміщенні зазначеної вище школи. Запрошуються усі охочі.

Програмою заходу передбачені урочиста частина (о 10:00), за півгодини - "Батьківські збори", а об 11:00 розпочнеться святкування, знайомство та майстер-клас з петриківського розпису.

Читайте також: Батьки протестують проти української мови