Події
24 жовтня 2019
У Варшаві розпочинається IV Кінофестиваль Ukraina!
Фестиваль розпочнеться із показів фільмів «Атлантида» Валентина Васяновича та «Вулкан» Романа Бондарчука.
news-image

Сьогодні у Варшаві розпочинається IV Кінофестиваль Ukraina! У програмі – найважливіші фільми з Україні за останні роки, зустрічі з режисерами та акторами, приз глядацьких симпатій за найкращий фільм фестивалю, майстер-класи української кухні, кінопокази та заняття для дітей, джазовий концерт та виставка, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Кінофестиваль Ukraina! є чи не єдиним у Польщі, де можна побачити практично всі найважливіші українські фільми, які було знято за останні кілька років в Україні.

Сьогодні фестиваль розпочнеться із показів фільмів «Атлантида» Валентина Васяновича та «Вулкан» Романа Бондарчука.

Під час завтрашньої церемонії відкриття буде показано фільм «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча, який цього року отримав головну нагороду «Золотий Дюк» на Одеському кінофестивалі.

Серед інших фільмів – «Заборонений» Романа Бравко про одного із найвидатніших українських поетів ХХ століття Василя Стуса, мюзикл «Гуцулка Ксеня» Альони Дем’яненко, «Людина з табуретом» Ярослава Попова, «Ukraїner» Миколи Носка, «Дике поле» Ярослава Лодигіна та багато інших.

Під час фестивалю також буде показано найновіший фільм Аґнєшки Голланд «Громадянин Джонс» (в українському прокаті – «Ціна правди»). Після показу відбудеться зустріч з режисеркою.

На фестивалі також відбуватимуть покази короткого метру та українських мультиків. Від початку свого існування фестиваль активно підтримував українського режисера Олега Сенцова, під час усіх офіційних церемоній відкриття глядачі та організатори фестивалю закликали до звільнення режисера.

Кілька днів тому під час візиту до Польщі Олег Сенцов зустрівся із організаторами та відвідувачами фестивалю в одному із варшавських клубів, подякувавши усім за підтримку.

Усі покази в рамках IV кінофестивалю Ukraina! відбуватимуться у варшавському кінотеатрі «Iluzjon». З детальною програмою можна ознайомитись на сторінці фестивалю: ukrainaff.com.

Читайте також: Фільм «Ціна правди» про Голодомор в Україні отримав головну нагороду польського кінофестивалю