Події
25 жовтня 2019
«Цинічно і огидно!» Забужко розкрила плани Німеччини на Україну
На думку письменниці, "не кожен західний політик, який називає себе "миротворцем", бажає Україні добра".
news-image

Німеччина має потребу в Україні як кваліфікованій білій робочій силі, оскільки населення держави до 2030 року скоротиться на 10 млн осіб. Про це заявив один з високопоставлених німецьких чиновників в приватній розмові з українською письменницею Оксаною Забужко, про що вона розповіла "Фактам", передає «Є!»

Я своїм вухам не повірила. Тобто не тому не повірила, що в деяких політичних колах Німеччини така точка зору може існувати (це якраз для мене не новина, з тим же Штайнмайером у мене була публічна сутичка в Берліні ще в травні 2014-го), а тому, що це абсолютно спокійно говорилося вголос – мені, українській письменниці! Неначе я повинна цьому зрадіти – що вони моїй країні готують таку перспективу. Таке відчуття було, що работоргівець вербує собі союзника "з аборигенів", – підкреслила Забужко.

Вона додала, що, судячи з усього, не тільки Росії потрібні українські трудові резерви, щоб освоювати тайгу і Колиму, а й за західним "поребриком" є зацікавлені.

Особливо в тих країнах, де таємно воліють білих, а не смаглявих мігрантів. Так, це дуже цинічно і огидно. Але про це треба знати. І розуміти, що не кожен західний політик, який називає себе "миротворцем", бажає Україні добра", – зазначила Забужко.
Коли на те пішло, для мене обидві стратегії програшні, капітулянтські. І коли онуки чекістів мріють використовувати мій народ для освоєння тундри, як це робили їхні діди в минулому столітті, і коли його хочуть кинути" на противагу "хвилі мігрантів з Азії та Африки, "заткнув" моїми земляками діри в "чорних кварталах" Берліна і Парижа. і зараз люди, яким ці стратегії вигідні, смикають українську владу за ниточки з обох сторін. Загалом, війна за Україну йде на всіх фронтах", – підсумувала вона.
Читайте також: Зеленський зустрівся зі Штайнмаєром і поговорив про Донбас