Політика
26 жовтня 2019
Бойко: Влада не готова до розведення військ на лінії зіткнення
Він розповів, що люди двома руками «за» розведення військ
news-image

Про це Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ Юрій Бойко заявив в ефірі телеканалу «Інтер» у п'ятницю, 25 жовтня.

Влада виявилася не готова діяти рішуче в питанні розведення військ. Злякалися націоналістичних груп і мирний процес знову застопорився. Розведення військ є невід'ємною частиною Мінських угод, це важливий крок на шляху до миру. Кожен виборець, який голосував за мир, має право знати, що робить влада, щоб реалізувати його вибір, - підкреслив Юрій Бойко.

Він також зазначив, що були запущені різні фейки про те, що відбудеться на лінії зіткнення в разі розведення військ.

Ми, на жаль, так і не отримали чіткої відповіді від міністра оборони, що взагалі це означає: чому були фейки запущені - що після розведення військ 30 міст залишаються на неконтрольованій території, що війська опиняться в чистому полі без фортифікаційних споруд. На це відповіді ми не отримали, - зазначив народний депутат.

Юрій Бойко також розповів, що люди двома руками «за» розведення військ.

Кілька днів тому я був у селищі Золотому (Луганська обл.), Яке фігурує у всіх зведеннях і коли зібралися люди - більше 500 осіб на площі - я говорю: хто за те, щоб було розведення військ, щоб припинилася стрілянина - і все селище підняло руки. Усі «за». Це головне, і це треба виконувати, - резюмував Співголова фракції опозиціонерів.
Читайте також: Бойко: Громадяни України повинні знати, як проходить відведення військ на Донбасі