Події
28 жовтня 2019
На стратегічному підприємстві «Зоря» - «Машпроект» готуються до масових скорочень працівників
Масове скорочення працівників пов'язано зі зняттям мораторію на приватизацію заводу.
news-image

На стратегічному підприємстві «Зоря» - «Машпроект» готуються до масових скорочень працівників, повідомляє «Є!» з посиланням на сторінку Фейсбук Ukraine News.

Про це йдеться в наказі виконуючого обов'язки генерального директора підприємства Миколи Тройніча від 22 жовтня поточного року, передає миколаївське видання "Никвести" з посиланням на "Центр журналістських розслідувань".

У документі повідомляється, що керівники підрозділів заводу повинні вручити працівникам попередження про майбутнє скорочення штатних одиниць.

Джерело Центру на заводі повідомив, що скорочення планують провести в два етапи. Перший пройде до 24 грудня 2019 року, другий - планують провести вже в 2020 році. Джерело стверджує, що в рамках скорочення кількість працівників заводу складе близько п'яти тисяч чоловік.

Масове скорочення працівників пов'язано зі зняттям мораторію на приватизацію заводу. Головна мета скорочення - повністю довести до банкрутства підприємство, щоб продати його за мінімальну ціну, - розповіло джерело.

Згідно аудиторського звіту, в 2017 році на підприємстві працювало 10 832 осіб.

Раніше Верховна Рада проголосувала за скасування закону, яким затверджувався перелік об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації. У їх числі опинився завод «Зоря» - «Машпроект».

ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект» - відомий в світі розробник і виробник газотурбінного устаткування, монополіст на ринку країн колишнього СРСР у сфері розробки і виробництва газових турбін для кораблів військового флоту. Входить до складу державного концерну «Укроборонпром».

Майже вся продукція підприємства постачається на експорт. Найбільші партнери - Індія, КНР, Польща, В'єтнам.

Читайте також:Нова Податкова оголосила масштабний конкурс до Офісу великих платників податків ДПС , - Верланов