Світ
23 лютого 2015
У Білорусі на Масляну спалили прапор Росії
Святкування Масляної у білоруському агромістечку Перлинний Барановичського району Брестської області не обійшлося без курйозу
news-image

Судячи з фоторепортажу, що опублікувало місцеве видання "Наш Край", під час народних гулянь разом з традиційним опудалом зими спалили прапор Російської Федерації, пише Є | Єдність.інфо.

Поки, щоправда, незрозуміло, було це спланованою акцією протесту проти російської військової агресії в Україні, або прапор РФ виявився у вогні з волі випадку.

Як заявили організатори свята, яким вдалося додзвонитися  "нічого подібного навіть не планувалося", а російський триколор "чисто випадково вийшов з елементів "одягу опудала". Тим не менш, багаття вийшло видовищним, а жителі Перлинного вітали його радісними криками.

"Завершило свято багаття, на якому згоріло опудало, а разом з ним - мерзлякуваті дні і все погане", - описує дійство видання "Наш край", не уточнюючи, щоправда, чи має воно на увазі під "усім поганим" державний прапор країни- агресора.

Нагадаємо, що Білорусь щодо російсько-українського конфлікту займає строго нейтральну позицію, а керівництво намагається посприяти мирному врегулюванню, для чого в Мінську були організовані вже дві зустрічі на вищому рівні. Тим не менш, бажання окремих політичних сил поширити на територію Білорусі так званий "російський світ" викликає у керівництва країни неприйняття, про який, зокрема, неодноразово прямо говорив і президент держави Олександр Лукашенко. Зокрема, білоруський лідер нещодавно під час своєї прес-конференції пообіцяв розібратися з так званими "козаками", які "бігають по лісах" і займаються підозрілої військовою підготовкою своїх прихильників

Читайте також: Білоруську активістку звільнили з роботи за підтримку України