Україна
29 жовтня 2019
Прем'єр-міністр заявив, що Коломойський не має впливу на діяльність уряду
Жодного впливу Коломойський на уряд не має — прем’єр
news-image
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що колишній власник ПриватБанку олігарх Ігор Коломойський не має впливу на діяльність уряду, як і жоден інший представник великого бізнесу, пише «Є!»  з посиланням на Hromadske.           

Про це Гончарук повідомив під час брифінгу у Маріуполі.

Жодного впливу Коломойський, або будь-який інший представник великого бізнесу на Україну не має. Ми орієнтуємося виключно на інтереси українських платників податків. Для нас орієнтиром є президент України, який отримав велику підтримку», — повідомив Гончарук.

Він відмовився коментувати судові процеси щодо ПриватБанку, у яких колишній власник банку Ігор Коломойський намагається оскаржити процес націоналізації банку у 2016 році.

Ми тісно співпрацюємо з парламентом. Ми поважаємо незалежність НБУ та українських судів, тому було б некоректно коментувати наміри суддів, тому що це могло б бути використано у судових процесах не на користь України», — додав прем'єр.

Під час свого виступу на інвестиційному форумі у Маріуполі Гончарук також зазначив, що не втручатиметься у судові процеси щодо ПриватБанку, однак уряд зробить все можливе, щоб провести якісну судову реформу та не допустити ухвалення несправедливих рішень судів.

Під час пресмарафону з журналістами 10 жовтня президент Володимир Зеленський виступив за проведення переговорів з колишнім власником ПриватБанку Ігорем Коломойським щодо майбутнього цього банку та вирішення судових суперечок.

Читайте також:Ніхто ПриватБанк колишнім власникам повертати не буде — Зеленський