Суспільство
23 лютого 2015
Екс-радник президента Росії та колишній офіцер Служби зовнішньої розвідки РФ здали кров для українських військових
Це символічна і змістовна акція зі здачі крові.
news-image

Екс-радник президента Росії Путіна Андрій Ілларіонов, колишній офіцер Служби зовнішньої розвідки РФ Павло Басанець,  російський юрист - міжнародник Наталя Пивоварова, а також декілька російських емігрантів здали кров для українських військових, пише Єдність.інфо з посиланням на "Громадське".

За їхніми словами, рішення щодо здачі крові прийшло під час круглого столу у Києві, присвяченого обговоренню російсько-українського конфлікту.

Закріпити обговорення учасники з російської сторони вирішили символічною акцією донорства у київському військовому шпиталі.

 

 

«У нас дуже багато спільного між нашими народами, братські кажуть. Але у кожного брата є свій будинок, в який він не повинен влазити. Або у сестри. І повинен добре і мирно жити один з одним. Це символічна і змістовна акція зі здачі крові. Це нормальна реакція на загибель, на поранення людей, трагедії які відбуваються. І це нормальна реакція – допомогти без жодного наміру. Той хто цього не розуміє – це їхні проблеми», – зазначив Андрій Ілларіонов.

Як пояснила участь Наталя Пивоварова, російський юрист-міжнароодник, це – найбільш природній шлях до діалогу.

«Через розуміння, а вже тим більше через загальну кров - найприродніший шлях до діалогу. Такий ось практичний хід, який може залишити слід», – зазначила вона.