Війна
1 листопада 2019
Останній обстріл у Петрівському був 30 жовтня, дату розведення сил переглянуть, - Загороднюк
Дату розведення планують переглянути.
news-image

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що останній обстріл у Петрівському в Луганській обл., де має відбутися розведення сил і засобів, був 30 жовтня, і тому дату розведення планують переглянути. Про це Загороднюк заявив на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналіста про дату розведення і чи справді нещодавно були обстріли, пише «Є!» з посиланням на 112.

Дійсно обстріли були (у Петрівському, - ред.), і тому ми очікуємо переглядати. Тому що ми йдемо 7 днів від обстрілів", - заявив Загороднюк.

Розведення сил у Петрівському мало відбутися 4 листопада. Про це раніше заявив президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 1 жовтня Україна повідомила про погодження тексту "формули Штайнмаєра" у відповідь на лист спецпредставника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка.

Підписання українською стороною "формули Штайнмаєра" є умовою для участі в саміті в "нормандському форматі". Реалізації плану Штайнмаєра повинно було передувати розведення військ на Донбасі на трьох ділянках, за яким має бути більш масштабне розведення військ по всій лінії розмежування.

29 жовтня прес-центр штабу ООС офіційно підтвердив початок розведення сил і засобів біля Золотого в Луганській області. Процес розведення військ триватиме протягом 3 днів. Наступною ділянкою на Донбасі, де відбудеться розведення сил і засобів, буде Петрівське.

Читайте також:Після завершення розведення сил на Донбасі відбудеться зустріч у нормандському форматі, - Арахамія