Світ
23 лютого 2015
У тисячолітній статуї Будди виявлена ​​мумія ченця (відео)
Мумія ченця зараз демонструється в Угорському Музеї Природної Історії і пробуде там до травня 2015 року
news-image

Вчені з медичного центру Меандер (Нідерланди) всередині китайської статуї Будди виявили мумію віком близько тисячі років.  Дослідники вважають мумію тілом померлого ченця, передає Є | Єдність.інфо з посиланням на УН.

Відкриття було скоєно завдяки комп'ютерній томографії та ендоскопії статуї Будди. Останки приписуються майстру китайської школи медитації Лі Квану. На місці вилучених внутрішніх органів виявили клаптики паперу зі старовинними китайськими ієрогліфами

Деякі ченці практикували самомуміфікацію, яка вважалася одним із способів для перетворення на "Живого Будду".

Так, японські майстри медитації починали пост з 1000-денного раціону з насіння, горіхів і води, а потім переходили на 1000-денне харчування корінням, корою сосни і пили спеціальний чай з лакового дерева, що містив токсичну речовину урушіол. Після цього їх замуровували в кам'яних гробницях, де ченці здійснювали вже останню в цьому житті медитацію.

Ще за 1000 днів після смерті ченця, могилу відкривали; тих ченців, які досягли муміфікації вшановували у храмах, а тих, хто не зміг - ховали за звичаями.

Мумія ченця з музею провінції Дренте зараз демонструється в Угорському Музеї Природної Історії і пробуде там до травня 2015.

Читайте також: Чергова загадка історії: в Єгипті знайшли понад мільйон мумій