Шоу-біз та культура
3 листопада 2019
Найкращі фільми про зомбі для перегляду на вихідних
Підбірка фільмів про зомбі
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас збірку фільмів про зомбі. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «28 днів потому»

Зомбі-апокаліпсис від Дені Бойла, назавжди перевернув весь жанр у світовому кінематографі. Завдяки фільму жахів "28 днів потому" весь світ дізнався про, так званих, швидких зомбі. Тепер кровожерливі мерці стали ще небезпечніше, так як значно прискорилися в своїх пересуваннях. Фільм знятий дуже реалістично і з великою увагою до самих дрібних деталей, через що його після закінчення відразу ж хочеться переглянути онлайн. Історія починається з незаконного проникнення групи борців за права тварин в секретну лабораторію, де тестувався новітній препарат, що викликає у приматів надзвичайну агресію. Потім дія переноситься на двадцять вісім днів пізніше, в одну з лікарень Лондона, де приходить до тями молодий хлопчина на ім'я Джим. Прокинувшись, він розуміє, що знаходиться в абсолютно порожньому приміщенні, в якому недавно трапився погром. На вулиці Джим дізнається, що більшу частину міста викосив невідомий вірус, що перетворює людей в озлоблених монстрів, які вбивають усе живе на своєму шляху. Відшукавши одяг і трохи провізії, він відправляється на пошуки тих, що вижили.

2. «Потяг в Пусан»

 Зомбі-апокаліпсис про пасажирів швидкісного поїзда з Сеула в Пусан, на який проникає вбивчий вірус. Світова прем'єра фільму відбулася на Канському кінофестивалі, а в рідній Південній Кореї цей фільм став найпопулярнішим в 2016 році. Цей дивний вірус потрапляє в організм людини через кров. Він здатний воскресити мерців, але не в колишньому вигляді. Знову в цей світ вони прийдуть агресивними тваринами, готовими напасти на кого завгодно. В цьому поїзді, який повинен був стати рятувальною шлюпкою для тих, хто їде з збожеволілого Сеула, їде маленька Су Ан разом з батьком на побачення до мами. Але чи добереться вона до Пусана на цьому паровозі смерті, де кожен - і заражений, і здоровий - вже мало схожий на людину? Люди похилого віку і діти, багатії і робочі, одинаки і сім'янини, - всі жертви однакові на смак ненажерливих трупів, але в смертельній пастці вони поведуть себе по-різному.

3. «Світанок мерців»

Одного разу в пеклі стало тісно, ​​і тоді мерці вирішили вийти назовні. Рімейк класичного фільму жахів «Світанок мерців» відкрив світові одного з головних візіонерів сучасного кіно - режисера Зака ​​Снайдера. Фільм жахів, який змусить вас повірити в те, що зомбі дійсно існують. Головну роль у фільмі виконала номінантка премії «Оскар» - красуня Сара Поллі. Режисер оригінального фільму 1978 Джордж Ромеро виступив співавтором сценарію. Також кілька акторів, які виконали ролі в першому фільмі, зіграли і в рімейку. Коли землю накриває навала зомбі, жменька людей знаходить укриття в покинутому супермаркеті, який стає їх фортецею. Але вони не можуть довго ховатися від ненажерливих мерців, і їм доводиться вступити з ними в бій заради того, щоб зберегти людську подобу. Незабаром їм доведеться покинути свій притулок, щоб спробувати врятуватися на безлюдному острові. Але навіть озброївшись до зубів, не всі з них доберуться туди живими.

4. «Нова ера Z»

Вражаюча екранізація пост-апокаліптичної антиутопії Майка Кері у виконанні режисера Колма МакКарті ( «Індевор», «Безодня», «Гострі козирки»). В недалекому майбутньому, коли більшість людей перетворяться на зомбі, з'являться діти-гібриди, здатні мислити тверезо, поки не відчують запаху людської плоті. На ізольованій від Англії території, де туляться залишки людства, вчені ставлять смертельні досліди над такими гібридами. Доктор Колдуелл планує зробити з біоматеріалу цих незвичайних дітей серйозні ліки. Але одну з майбутніх випробовуваних, обдаровану дівчинку Мелані, вирішує врятувати молода вчителька Джастін. Вона, на відміну від всіх інших, не боїться торкатися до цих дітей, і замість нудних уроків хімії читає їм захоплюючі грецькі міфи, нібито сподіваючись розбудити в них справжні людські почуття і думки. Але чи вдасться їй протистояти величезному колективу вчених, які не бачать в дітях нічого, крім рятівної біомаси?

5. «Ласкаво просимо в ZombieLand»

Зомбіленд - це не новий парк розваг. Весь світ перетворився в світ зомбі. Зберегти людську подобу вдалося менше ніж одному відсотку всього населення. І треба відзначити, що залишитися в здоровому глузді вийшло далеко не у самих гідних, сміливих або розумних. Один з тих, що вижили - незграбний ботанік і любитель комп'ютерних ігор, який мріє тільки про те, щоб, нарешті, дістати дівчину. Він вирішує з'ясувати, чи не вдалося вижити його батькам, і відправляється в подорож в інший штат. Його стратегія виживання - обережність, що межує з боягузтвом. В дорозі він зустрічає справжнього ковбоя, любителя батончика «Твінкі», готового на все заради обожнюваного ласоща. Друге його улюблене заняття - вбивство зомбі, в цьому питанні він стовідсотковий профі. Справжні проблеми у наших героїв, за традицією, з'являються при знайомстві з двома чарівними сестричками. Панянки теж прагнуть вижити в цьому зомбі-апокаліпсисі, намагаючись при цьому не розмазати косметику.

6. «Я - легенда»

Знаменитий фільм про чергову версію апокаліпсису, який розповість багато нового про вампірів. За своєю суттю картина - голлівудське переосмислення класичного роману Річарда Метісона. Книга надихнула в 90-ті роки ще Рідлі Скотта, який хотів бачити в головній ролі самого залізного Арнольда Шварценеггера. Але руки до справи дійшли тільки у Френсіса Лоуренса ( «Костянтин: Повелитель пітьми») вже в 2000-х. Головна роль в новому проекті дісталася Уїллу Сміту, який отримав за неї нагороду «Сатурн» і премію каналу MTV. Весь світ поневолений вампірами, на Землі залишився останній чоловік, це Роберт Невілл. Йому доводиться нелегко - залишитися єдиним не сама завидна доля. Вдень він спокійно ходить по вулицях і вбиває кровососів, адже при денному світлі вони неактивні. А по ночах, ховаючись в захищеному будинку, Роберт намагається знайти сироватку, яка могла б повернути вампірам людську подобу. Він щиро сподівається, що зможе перемогти страшну епідемію.

7. «Примарний патруль»

Виявляється, в потойбічному світі є цілий департамент з розслідування вбивств. Причому детективи, службовці в ньому, можуть працювати не тільки з покійними, а й з нині живуть злочинцями. Одного разу на небеса потрапляє молодий поліцейський, убитий невідомим покидьком. Він готовий служити в потойбічному департаменті хоч сотню років, але в обмін на це просить місцевих умільців відшукати свого вбивцю.

8. «Земля мертвих»

Коли землю накриває епідемія зомбі, жителі одного міста, що залишилися створюють з колишнього багатого району неприступну фортецю. Але рятуючись там, вони навіть не підозрювали, що всередині їх чекає ще більш небезпечна і зловісна загроза. Їм доведеться швидко придумати новий спосіб боротися з новим, ще більш витончених ворогом. Виявляється, бувають речі і страшніші, ніж ожилі мерці!

9. «Ніч живих мерців»

Молода дівчина Барбара разом зі своїм братом Джонні їдуть за місто Піттсбурга, щоб покласти квіти на могилу матері. На кладовищі вони добираються пізно вночі, і дівчині стає не по собі від цього страшного місця. Джонні підбиває свою сестру і розповідає про кровожерливих зомбі, які нібито водяться в цих місцях. Однак жарти перестають бути смішними в той момент, коли на героя нападає невідомий закривавлений чоловік і вбиває його. З жахом Барбара біжить до машини і їде в місто, де барикадується в одному з будинків. Там разом з іншими вижившими їй належить провести гіршу ніч в її житті

10. «28 тижнів потому»

«28 тижнів опісля» - продовження культового британського фільму жахів з елементами бойовика «28 днів потому». В основу сюжету покладено історію про те, як люди ховаються в притулок після епідемії вірусу люті, що вразила людство в першій частині. Події розгортаються через двадцять вісім тижнів з дня спалаху епідемії. Класичний прийом фільмів жахів використаний і в даному сіквелі - після знищення всіх заражених і поступового повернення до мирного життя, з'ясовується, що залишився один хворий, з якого починається нова хвиля епідемії.

Читайте також: Найкращі фільми про снайперів для перегляду на вихідних