Події
3 листопада 2019
Головні новини тижня: секс-скандал з Яременко, розведення сил в Золотому, затримання та арешт Дубневича
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Секс-скандал з Яременко

У середу нардеп від "Слуги народу", глава комітету з міжнародних справ Ради Богдан Яременко потрапив в скандал, коли журналісти зняли його листування в Раді, коли він домовлявся про секс з дівчиною за 100 доларів на годину

Спочатку Яременко говорив, що він свідомо сам засвітив цю переписку і вона, насправді нібито "не справжня".

Але потім, несподівано для всіх, він видалив цей пост і написав новий - вже з каяттям за скоєне і з вибаченнями перед дітьми, дружиною, фракцією і президентом.

Пізніше Яременко написав заяву про складення повноважень голови комітету. 

Розведення сил і засобів в Золотому на Луганщині стартувало

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що процес розведення сил і засобів в Золотому на Луганщині стартував у вівторок, 29 жовтня. 

Після завершення розведення сил на Донбасі може відбутись зустріч у нормандському форматі. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. За його словами, це останній блок перед зустрічу у нормандському форматі.

Затримання та арешт Дубневича

Рада підтримала арешт нардепа Дубневича. "За" проголосували 332 народних обранці.Так, за словами генерального прокурора Руслана Рябошапки, у ході досудового розслідування було зібрано достатньо доказів для повідомлення Дубневичу про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці дії спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

Незалежне тестування педагогів

 31 жовтня учасники пілотної сертифікації педагогів склали незалежне тестування.Тестування фахових знань і вмінь учителів початкових класів тривало 180 хв. Тест складався зі 100 завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту незалежного тестування, – 100.

В УЦОЯО нагадали учасникам сертифікації, що в аудиторії пункту тестування інструктори мають видати Картку учасника сертифікації. Відповідальний за пункт тестування зробить відмітку про проходження незалежного тестування в Картці учасника сертифікації: "Не залишайте пункт тестування без проставлення відмітки в Картці учасника сертифікації!".

В Україні хочуть ввести подвійне громадянство

У Міністерстві закордонних справ України відпрацьовуються декілька концепцій можливого введення в країні подвійного громадянства.

Зараз між різними відомствами ведуться дискусії, до цього процесу також хочуть залучити народних депутатів.

Крім цього, розглядається варіант ширшого залучення громадян за кордоном. Зокрема, до уваги братиметься документ закордонного українця.

Читайте також: У неділю, 3 листопада, стартує розмінування території у Золотому