Події
5 листопада 2019
Підробили підписи виборців: членам ОВК дали по 3 роки за фальсифікації на виборах президента
Обвинувачені визнали свою провину.
news-image

Мар’їнський райсуд Донецької області засудив до позбавлення волі двох членів виборчої комісії окружного виборчого округу № 59, які під час виборів президента України підробили підписи 57 осіб.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донеччини, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Суд встановив, що 21 квітня 2019 року, у ході проведення другого туру виборів на пост президента України, о 20:20, після закриття виборчих дільниць, перебуваючи за місцем розташування зазначеної виборчої комісії, 57-річна та 56-річна жінки, маючи доступ до списків виборців і достовірно знаючи, що 57 осіб не скористались своїм виборчим правом та не взяли участь у голосуванні, підробили у графі контрольного талона їх підписи про нібито отримання виборчих бюлетенів. У подальшому вказані підроблені бюлетені використано під час підрахунку голосів на користь одного з кандидатів", - йдеться у повідомленні.

Обвинувачені визнали свою провину.

Суд призначив обом зловмисницям покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на 2 роки та з випробувальним терміном у 2 роки.