Економіка та бізнес
5 листопада 2019
МВФ не заморожував співпрацю з Україною — уряд
Оксана Маркарова додала, що переговори з МВФ рухаються навіть швидше, аніж аналогічні переговори відбувалися щодо попередніх програм України з фондом.
news-image

У Кабінеті міністрів України спростували інформацію про те, що Міжнародний валютний фонд заморозив співпрацю з Україною через судові процеси навколо ПриватБанку.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час презентації проєкту бюджету на 2020 рік до другого читання, яка відбулася 5 листопада, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Чутки про те, що програма заморожена, що МВФ відмовився (надавати Україні фінансування — ред.) — це просто маніпуляції, яким не варто вірити. Переговори та робота триває. Ми щоденно у телефонному режимі з нашими колегами», — повідомив Гончарук.

Водночас міністерка фінансів Оксана Маркарова додала, що переговори з МВФ щодо нової програми рухаються навіть швидше, аніж аналогічні переговори відбувалися щодо попередніх програм України з фондом.

Зазначимо, що напередодні видання The Wall Street Journal повідомило, посилаючись на власні джерела, що МВФ заморозив співпрацю з Україною, зокрема виплату траншів в межах чинної програми, через судові процеси навколо ПриватБанку та ймовірність того, що колишні власники можуть повернути над ним контроль.

За даними видання, у МВФ прагнуть, аби українська влада активніше домагалася повернення коштів, які Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели з ПриватБанку напередодні його націоналізації.

Читайте також:Кабмін змінив прогноз курсу долара в бюджеті-2020