Економіка та бізнес
6 листопада 2019
У проєкті бюджету-2020 немає грошей на «Державу у смартфоні», - Федоров
Федоров заявив, що робить ставку на команду і міжнародно-технічну допомогу, державно-приватне партнерство, волонтерство.
news-image

У проєкті бюджету на 2020 рік не закладено коштів на "Державу у смартфоні".

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у facebook, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

На державу в смартфоні (додаток, портал, оцифровку пріоритетних послуг, навчання цифрових навичок та ін.) бюджет не закладено. Є 30,8 млн на підтримку поточних систем (сайти, сервери, шини), які працювали і раніше", - повідомив міністр.

Федоров заявив, що робить ставку на команду і міжнародно-технічну допомогу, державно-приватне партнерство, волонтерство.

У нашому напрямку, на даному етапі розвитку країни, потрібно вміти досягати мети з обмеженим ресурсом. А діджиталлізація — це ефективність, трансформація, та, сподіваюсь вплив на збільшення бюджету на 2021 рік", - пояснив він.

До цього Федоров пояснював, що саме передбачає "держава у смартфоні": 

Держава у смартфоні” для мене - це коли українець може вирішити будь-яку свою життєву чи бізнес-ситуацію онлайн в 1 клік і, бажано, зі смартфона, коли наш громадянин назавжди забуде як виглядає чиновник і де він знаходиться, коли українці зможуть активно брати участь у державотворенні через смартфон - мова йде про електронні петиції, консультації та, навіть, вибори".

Читайте також:Гончарук представив доопрацьований проект держбюджету-2020: нові цифри