Світ
6 листопада 2019
Україна отримала новий транш гуманітарної допомоги
Австрія виділила Україні космічну суму на відновлення Донбасу: деталі
news-image

Україна отримала новий транш гуманітарної допомоги від Австрії у розмірі 1 млн євро. Кошти повинні бути спрямовані на підтримку жителів сходу України, а також на фінансування робіт з розмінування територій, пише «Є!»  з посиланням на znaj.ua.

Про гуманітарну допомогу від австрійського уряду повідомили в акаунті МЗС України у Twitter.

Дякуємо уряду Австрії за новий транш гуманітарної допомоги в розмірі 1 млн євро на щоденну підтримку жителів сходу України та на розмінування #Донбасу. Danke, Österreich!"  Прес-служба МЗС України

У свою чергу міністерство закордонних справ Австрії розмістило повідомлення про надання допомоги Україні, процитувавши міністра закордонних справ Шаленберга:

Австрія підтримує Україну в кризі, яка триває вже понад п'ять років. Забезпечивши 1 мільйон євро, ми хочемо посприяти гуманітарному доступу та підтримати операції з розмінування в регіонах конфлікту".  Олександр Шаленберг

МЗС Австрії, Twitter

6 листопада у Відні Федеральний уряд надав Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ) 500 000 євро та австрійським неурядовим організаціям (НУО) ще 500 000 євро для полегшення надзвичайної ситуації в кризових регіонах України.

Австрія послідовно проводить агітацію за очищення та знищення протипіхотних мін, які завдають величезних страждань серед цивільного населення та перешкоджають розвитку та реконструкції", - сказав Олександр Шаленберг.

Читайте також:Українські військові  на фронті живуть у “спартанських” умовах