Суспільство
8 листопада 2019
Василь Шкляр озвучив фільм «Чорний ворон», знятий за мотивами його роману (відео)
Історична драма вийде в прокат 5 грудня.
news-image

5 грудня відбудеться прем'єра повнометражної історичної драми "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману Василя Шкляра.

Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

Письменник не тільки брав участь у роботі над сценарієм фільму, але і проживав етапи усього знімального процесу разом з акторами - регулярно приїжджав на майданчик, переглядав відзнятий матеріал разом з режисером Тарасом Ткаченко ("Гніздо горлиці").

У стрічці глядачі зможуть також почути голос автора - Василь Шкляр озвучить історичні коментарі у фільмі і стане для них закадровим поводирем у минуле української історії - боротьбу українських повстанців проти радянської влади в 1920-х роках.

"Чорний ворон" розповідає історію життя і кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічне прагнення українців до волі не дає головному героєві залишатися осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі. Саме тому він сміливо жертвує спокоєм і сімейним затишком і починає відчайдушну боротьбу за незалежність рідної землі, волю і майбутнє українців і власної сім'ї.

Головні ролі виконали Тарас Цимбалюк, Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Наталя Сумська, Аліна Коваленко, Олексій Тритенко та інші. Одним з головних героїв картини також став ворон по імені Фрейд, на його рахунку вже шість повнометражних фільмів.

Василь Шкляр, вже подивився фільм на великому екрані і поділився враженнями. 

Автор ніколи не може бути цілком задоволений екранізацією, тому екранне втілення не варто ототожнювати з літературним твором. І я з самого початку знав цю істину, тому не дивився упереджено. Але я задоволений: сподобалися вдало підібрані актори і їх гра. І я впевнений, що картина не залишить байдужим жодного глядача", - сказав Шкляр.

Раніше стало відомо, що фільм «Ціна правди» про Голодомор в Україні отримав головну нагороду польського кінофестивалю.

Читайте також:Українського режисера Ахтема Сеітаблаєва визнали найкращим актором на Босфорському кінофестивалі – подробиці