Політика
8 листопада 2019
Українці «штурмують» Офіс Президента Зеленського
Проходить акція під назвою "Справам Майдану труба?".
news-image

У Києві під стінами Офісу президента проходить акція під назвою "Справам Майдану труба?", пише «Є!» з посиланням на znaj.ua.

Учасники акції вимагають від влади не зупиняти розслідування "справ Майдану".

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Знай.ua" з місця подій.

Акцію анонсували у соціальній мережі Facebook на  сторінці Адвокатської дорадчої групи, яка займається захистом потерпілих родичів і учасників Революції гідності

Десять днів тому ми направили звернення до всіх органів влади з чітким планом недопущення розвалу "справ Майдану". До такого критичного стану справи довела байдужість влади й умисні дії з ліквідації розслідувань. Дедлайн виконання плану - 20 листопада 2019 року, коли прокуратура втрачає функції слідства та "справи Майдану" мають передаватися до ДБР (Державне бюро розслідувань)", - ідеться в повідомленні.

 

В Адвокатській дорадчій групі наголошують, що "відвернути катастрофічні наслідки можна лише чіткими, швидкими, скоординованими діями органів влади. Відповідальним за таку координацію є президент".

Учасники акції відправили письмове звернення до президента України Володимира Зеленського, у якому йдеться про "реальну загрозу зупинення слідства і втрати результатів розслідування у справах Майдану через позбавлення прокуратури функцій слідства".

Зазначимо, що Роман Труба, директор Державного бюро розслідувань, на яке відтепер покладені обов’язки розслідувати злочини високопосадовців, суддів і працівників правоохоронних органів, заявив, що у зв’язку із переходом справ від ГПУ до ДБР, розслідування справ Майдану буде призупинене.

Також зараз  учасники бойових дій на Сході України, які водночас є вимушено переміщеними особами з окупованих районів Луганської та Донецької областей, проводять безстрокову акцію протесту під Офісом Президента України.

Читайте також:Перед приїздом Зеленського в Харкові влаштували протест проти розведення сил