Війна
9 листопада 2019
Командувач ООС роз'яснив механізм повернення військ в Петрівському
У разі провокацій українські військові готові оперативно повернутися на позиції
news-image

У штабі операції Об'єднаних сил повідомили, що українські війська готові в короткі терміни повернутися на позиції розведення сил і засобів у Петрівському, у разі обстрілу і провокацій з боку бойовиків. Про це повідомив командувач ООС генерал-майор Богдан Бондар, інформує «Є!», з посиланням на rbc.ua.

За його словами, українські війська вже мають досвід, коли довелося оперативно реагувати і повертати сили на розлучені ділянки.

У 2016 році вже було відводу на цій ділянці. Але противник рухався вперед, і українська сторона знову зайняла ці позиції. Це підтвердження, що ми вже маємо досвід і повернемося в разі провокацій тому. Якщо будуть обстріл противником, або провокації, то командир підрозділу на ділянці, за узгодженням командира бригади, приймають рішення на повернення на колишні позиції. Інші ділянки ні в мінському, ні в нормандському форматі для процесу розведення не обговорювалися, - повідомив Бондар.

Нагадаємо, 9 листопада розпочався процес розведення сил в Петрівському. За даними штабу ООС, розведення сил почалося в 12:20 після того, як сторони повідомили одна одну про готовність до початку процесу. Також готовність сторін була підтверджена представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. З ділянки в Петрівському вийдуть понад 40 українських військових і 3 бойові машини.

Читайте також: Розведення військ біля Петрівського почалося