Світ
11 листопада 2019
Alibaba продала товарів на $ 23 млрд за перші дев’ять годин розпродажі «День холостяка»
Продажі досягли $ 1 млрд за хвилину і вісім секунд.
news-image

У перші дев’ять годин онлайн-розпродажу «День холостяка» китайський інтернет-гігант Alibaba продав товарів на $ 22,6 млрд — на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року, пише «Є!» з посиланням на nv.ua.

Про це повідомляє Reuters. Продажі досягли $ 1 млрд за хвилину і вісім секунд.

У Alibaba очікують, що сайт відвідає 500 млн людей - на 100 млн більше, ніж у минулому році.

"День холостяка" Alibaba проводить з 2009 року. Це найбільший онлайн-розпродаж в світі. У минулому році продажі виросли до $ 31 млрд. Хоча це був черговий рекорд, зростання було найнижчим за всю десятилітню історію акції. Воно склало 27%. Аналітики прогнозують, що в цьому році ріст буде на рівні 20-25%.

У рекламній кампанії на підтримку розпродажу в цьому році брали участь американська співачка Тейлор Свіфт і китайська виконавиця G.E.M. Bloomberg відзначає, що "День холостяка" - індикатор споживчого попиту в Китаї. З урахуванням того, що темпи зростання економіки країни можуть опуститися нижче 6%, інвестори будуть уважно стежити за тим, наскільки китайські споживачі готові витрачати.

Агентство пише, що найбільшим онлайн-розпродажем в світі "День холостяка" став в 2016 році, обігнавши Чорну п'ятницю, яка популярна в США. У минулому році в ході Чорної п'ятниці продажі склали $ 24,2 млрд.    

 

Читайте також:Знижка 30%: у Ryanair почався розпродаж