Політика
11 листопада 2019
Рабінович: Спочатку референдум з продажу землі, а вже потім можна розглядати це питання в ВР
Приймати закон про продаж землі не можна до проведення референдуму
news-image

Верховна Рада не зобов'язана реагувати на вмовляння президента Володимира Зеленського і приймати закони, які не користуються популярністю серед народу України. Таку заяву зробив народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович, пише «Є!» .

Мене вже рідко шокують якісь політичні події, але останній виступ президента Володимира Зеленського по-справжньому шокував. Тональність промови, де Зеленський говорить про «поганих політиків, які не бажають продавати українську землю», вражає. Він каже, що ми, мовляв, «лобіюємо чіїсь інтереси». Можливо, ті політики, яких сьогодні називають «старими», дійсно і захищають чиїсь інтереси, але це інтереси народу України. У мене немає ніяких латифундій! Нас сьогодні хочуть переконати, що ті, хто хоче продати нашу землю, і є наші захисники. Але я не хочу, щоб людей в черговий раз обдурили!» - підкреслив політик.

Вадим Рабінович впевнений, що «мета виступу Зеленського – змусити «слухняне стадо» в парламенті проголосувати за закон про продаж землі».

Гарант каже: «Даю вам слово, що без референдуму не буде продажу землі, а іноземцям цього зробити просто не дадуть. Ви проголосуйте в першому читанні за цей законопроект, а потім ми внесемо правки». Як це так? Навіщо голосувати за те, що ми зараз не підтримуємо? Нехай кожен уявить: ви приходите в автосалон, а вам кажуть: «Купіть браковану машину, а ми її потім вам її полагодимо?» Ви ж запитаєте: «А чому ви мені одразу не продасте нормальний автомобіль?». Так і тут: навіщо вносити правки в явно злочинний закон і при цьому змушувати всіх як баранів за нього голосувати?..»- висловив нерозуміння політики.

У зв'язку з цим Вадим Рабінович звернувся до гаранта Володимира Зеленського: 

Шановний пане президенте, давайте проведемо референдум, врахуємо думку народу України, а не думка вашого Офісу, МВФ або Сороса, а потім будемо голосувати у Верховній Раді! Нас не влаштовує заклик: «Проголосуйте, а потім, повірте, все буде добре».

Співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» вважає що «справа зовсім не в недовірі».

Земля України - не іграшка! І, на жаль, українців вже стільки разів обманювали, що у нас є право домагатися проведення референдуму з цього питання. Я розумію, що до влади прийшли креативні, молоді люди, які хочуть «нас разом зробити». Але я думаю, що в цей раз у них це не вийде... У нашій фракції, звичайно, є позиція, яку ми оголосимо з трибуни Верховної Ради завтра (у вівторок, 12 листопада - ред.), А всередині партії це питання ми ще будемо обговорювати з регіональними представниками. Але особисто я підтримаю будь-яку форму протесту нашої партії аж до виходу на вулицю, якщо українська земля стане товаром», - заявив Вадим Рабінович.

Політик зізнався, що «після виступу президента ще більше переконався: над нами нависла небезпека, тому що його пропозиції викликають у будь-якого здорового людини питання:« А навіщо віз ставити перед конем?».

Якщо ви все одно хочете провести референдум, не збираєтеся продавати землю іноземцям, то навіщо його голосування в парламенті проводити до волевиявлення народу?» - задався питанням Вадим Рабінович.

Політик також заявив, що у «Опозиційної платформи - За життя» є своє бачення вирішення земельного питання.

Ми маємо абсолютно чітке розуміння того, як ми можемо використовувати земельний ресурс, не продаючи його, але ми внесемо наш законопроект тільки після проведення референдуму. Тому що в іншому випадку ми подамо такий же злочинний приклад, коли будь-який політик в обхід вимог народу хоче провести своє рішення. Будь-який «слуга» повинен чути думку «господаря». І «слуги» повинні почути думку свого «господаря» - народу. Як би вони не старалися нам розповісти казки про диво після продажу землі, я можу сказати, що дива не буде», - упевнений Вадим Рабінович.

Крім того, парламентарій звинуватив президента і в наступі на свободу слова.

Ми вірили Зеленському, коли йшли на вибори. Вірили, що будуть захищати свободу слова, а тепер він заявляє, що будемо створювати єдиний стандарт новин. І коли президент нам сказав, що без ринку землі живуть тільки на Кубі, у Венесуелі або Північній Кореї, то я повинен це підтвердити: це так, ми будемо жити так, тому що тільки в цих країнах глави держав ігнорують обстріли каналів, запроваджують єдиний стандарт новин, як це і зробив Зеленський», - заявив Вадим Рабінович.

Він нагадав владі, що «єдині стандарти новин вводили Гітлер і Сталін, тоталітарні режими яких вбивали власний народ»

Краще б влада розслідувала вбивство журналістів, обстріли каналів і зайнялася тими, хто не дає людям говорити правду! Президент - гарант, а не душитель Конституції. І коли Зеленський - людина з медіа-бізнесу говорить, що потрібно ввести ці стандарти, за якими йому будуть тільки аплодувати, це дно дна», - підкреслив Вадим Рабінович.

Прокоментував співголова «Опозиційною платформи - За життя» й інцидент, який стався в Шостому апеляційному суді Києва, де постраждала кореспондент телеканалу ZIK.

Я напишу депутатський запит і буду особисто дзвонити міністрові внутрішніх справ за даним інцидентом. Якщо вашим журналістам потрібна будь-яка допомога, то ви завжди можете зв'язатися зі мною і з нашими однопартійцями», - резюмував Вадим Рабінович.